blog - Hobbitfansite

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tetszett, csak így tovább

Közzétette: Ilona itt kaland, fantázia · 19/3/2014 19:12:31





3 hozzászólás
Ilona
19/03/2014 20:22:57
Nekem is nagyon bejött az írásod, várom a folytatást, üdv Ilona
Megjelölés sértő üzenetként
27/03/2014 16:43:26
Szia!
Először is: ezúton is nagyon köszönöm az oldalamon hagyott üzenetedet (igaz, ezt ott is leírtam), nagyon jól esett :)

Ígéretemhez híven beleolvastam a történetedbe. Be kell vallanom, gyökeresen eltérnek az elveink Középfölde értelmezésével és megjelenítésével, a tündék attitűdjével, na meg rengeteg más dologgal kapcsolatban. Ezt kár is lenne tagadnom :)
DE, a fogalmazásmódod is, történetvezetésed is igényes, látszik hogy sok gondot fordítasz rá. És egyáltalán, az egész honlap nagyon jól meg van csinálva. Gratulálok hozzá! :) És sok kitartást, ihletet kívánok!
LuCy
Megjelölés sértő üzenetként
Dóri
06/06/2014 23:56:54
Szia! Az összes felrakott részt végigolvastam. Először, bevallom, azzal az előítélettel kezeltem a dolgot, hogy Tolkien világába semmilyen módon nem lehetne beleilleszteni a kurtizánokat, a (nemi) erőszakot, és persze a szereplők sem lennének erre vevők. Aztán újra nekiláttam, és láttam, hogy te magad is értékeled, elemzed magadat, az írásodat, és arra gondoltam, hogy máshogy kell megközelítenem a dolgot. Minden bizonnyal te ismered a Gyűrűk Urát, a Hobbitot és olvastad a Szilmarilokat, ezt a regényed szereplői, helyei jelzik. Rájöttem, arról lehet itt szó, hogy ez egy olyan fanfic, ahol tudatosan ötvözöd e három (vagy inkább csak az utóbbi kettő) művet, a saját alternatív módodon, új térben és időben. Sok, tolkieni mitológián alapuló történetet olvasok, és ezek a szerzők legtöbbször a megalkotott valóság megtartására törekednek, ezért döbbentett meg az, hogy te (nyilván szándékosan) távolodsz el tőle. Annak pedig egyáltalán nem rossz, fordulatokkal teli, és örömmel látom, hogy te következetes vagy, sokat dolgozol vele és sorra kerülnek fel az új részek is belőle. Azért írok, mert szeretnélek megkérdezni, mi az oka, hogy ennyire "átdolgoztad" ezt a világot? Tudom, hogy manapság a néha kegyetlen valóság ábrázolása eléggé népszerű, például a Trónok Harca is ezzel emelkedett fel. Ezt szeretted volna benne elültetni? Ha nem érzed tolakodónak a kérdésemet (hidd el, nem szántam annak), akkor az email címemen ([email protected]) elérsz, kíváncsi vagyok a válaszodra.
Amit még szerettem volna megemlíteni, az építőnek szánt kritika volna: szabatosan fogalmazol, de néha olyan kifejezések csúsznak a szövegbe, amiket hivatalos szövegeknél lehet csak látni, és kicsit merevnek hatnak. A másik véglet is előfordul néha, például mikor egy tündékhez illő beszélgetés során megjelenik egy "oké". Ez egy kicsit megtöri a hangulatot. Különben igényes, jól felépített.
További jó írást kívánok neked!
Megjelölés sértő üzenetként

 
Legfrissebb bejegyzések
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz